Het ontstaan van Lily& in 2016

Enkele familieleden en vrienden zagen het al jaren aankomen; wellicht zelfs al voordat ze het zelf door had. Iemand die zo gepassioneerd over haar vak vertelt en haar eigenzinnige visie over bloemen, planten en interieurdecoratie het liefst met zoveel mogelijk mensen deelt, zal ongetwijfeld nog eens haar eigen bloemenwinkel beginnen. Op 28 juni 2016 was het dan eindelijk zover en zette Melissa Lilian Kiffen letterlijk en figuurlijk de bloemen buiten.

De ambitieuze en jonge ondernemer startte bloemenwinkel “Lily&” aan de Molenstraat 28 te Twello. Samen met haar moeder staat Melissa daar haar droom verwezenlijken in de wijk waarin ze opgegroeid is. Het begon als 15-jarige met een weekendbaantje in die kleurrijke branche. Ze vond het werk zo leuk dat ze er direct een opleiding in is gaan volgen en ondertussen werkzaam bleef als bloemist. Door haar gedrevenheid en enthousiasme kwam Melissa al gauw in vaste dienst en inmiddels beschikt ze al over ruim 15 jaar ervaring in de wereld van bloemen en planten. Haar expertise is maatwerk op basis van smaak en wensen met prachtige bruids- en rouwarrangementen als eindresultaat. “Tijdens een persoonlijk gesprek neem ik altijd graag in alle rust de tijd om goed te luisteren naar alle wensen omtrent deze belangrijke bloemstukken“.

Volgens omstanders is de eigen bloemenzaak nu al een schot in de roos. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je doet waar je blij van wordt en juist dat straalt er bij deĀ gepassioneerde Melissa iedere dag vanaf. Ze kan niet wachten om haar creatieve ideeĆ«n volop te benutten en iedere bezoeker niet alleen van bloemen te voorzien maar tevens van een stukje persoonlijk (interieur)advies. “Is er behoefte aan iets dat ik niet in mijn winkel heb staan, dan ga ik er voor mijn klanten achteraan en haal ik het alsnog in huis“, vertelt de trotse eigenaresse van Lily& enthousiast. Die persoonlijkheid is haar grootste kracht volgens vader en moeder Kiffen, die haar op alle mogelijke manieren steunen tijdens het spannende avontuur dat het ondernemerschap is. “We zijn ontzettend trots dat ze deze stap waagt” vertellen zij ons.

De naam van de nieuwste bloemenwinkel van Twello is een afgeleide van allerlei familienamen. Zo is Lilian niet alleen de doopnaam van Melissa en haar oma, maar is de naam van haar moeder Mily er tevens aan verbonden.